COVID-19 - Nieuws BKZ

Een momentje...
 • Moeten we gevaccineerd worden tegen vogelgriep nu daar een vaccin voor is?

  30-05-2024 0 reacties

  'We hebben geleerd van Covid-19' Een vaccin tegen vogelgriep voor vogels bestond al. Maar nu is er ook een vaccin dat mensen tegen de vogelgriep kan beschermen. Wat kunnen we daarvan verwachten? Volgens een viroloog is het vaccin er vooral uit voorzorg.

 • Verband tussen corona en slechte luchtkwaliteit: ‘Was te verwachten’

  08-04-2024 0 reacties

  Dat het coronavirus in Oost-Brabant erger om zich heen greep dan gemiddeld was al bekend. Nu bevestigt een onderzoek van het RIVM dat mensen in gebieden met een slechte luchtkwaliteit meer kans hebben om corona te krijgen en ernstiger ziek worden.

 • Veel vragen aan Q-support over post-COVID klinieken

  23-02-2024 0 reacties

  De Tweede Kamer heeft op 15 februari besloten om 27 miljoen euro vrij te maken voor de oprichting van post-COVID klinieken. De hoop en verwachting is dat dit ook van invloed zal zijn op de behandeling van Q-koortspatiënten. Q-support krijgt daarom nu veel vragen over de komst van deze klinieken.

 • Onderzoeks- en expertisenetwerk post-COVID van start, nieuwe subsidieronde geopend

  18-01-2024 0 reacties

  Binnenkort gaat het Onderzoeks- en expertisenetwerk post-COVID van start.

 • Long covid is lichamelijk en 'zit niet tussen de oren', toont onderzoek aan

  05-01-2024 0 reacties

  Long covid heeft een lichamelijke oorzaak. Dat hebben onderzoekers van het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit aangetoond door spierweefsel van mensen met en zonder long covid te bestuderen.

 • Infectieziektes, zoönose en menselijk gedrag

  15-12-2023 0 reacties

  Ver voor de uitbraak van covid-19 deed Nienke Beerlage-De Jong al onderzoek naar infectieziektes en zoönose (infectieziektes die overdraagbaar zijn van mens tot dier en andersom).

 • Onderzoeksraad: kabinet staarde zich in coronatijd te lang blind op ic-bezetting

  25-10-2023 0 reacties

  Tijdens de coronacrisis hield het kabinet te lang vast aan de gekozen kortetermijnstrategie, die erop was gericht om de ic's open te houden en de gezondheidseffecten op korte termijn aan te pakken.

 • Longcovidpatiënten willen politieke partijen strikken voor een stembusakkoord

  05-10-2023 0 reacties

  Belangenorganisaties voor mensen met long covid proberen in de aanloop naar de verkiezingen vanavond met zoveel mogelijk politieke partijen een stembusakkoord te sluiten. Zo hopen zij van het volgende kabinet meer erkenning en betere zorg te krijgen.

 • Koos van der Velden: ‘Brabantse actieagenda nodig voor aanpak van zoönosenrisico’s’

  21-09-2023 0 reacties

  Twee zware infectieziekte-uitbraken (Q-koorts en Covid-19: beiden zoönosen) hebben Brabant zwaarder getroffen dan welke andere provincie. Een eerste keer kan nog pech zijn, maar bij een tweede keer ga je toch denken ‘spelen er geen bijzondere zaken in de provincie?’

 • Kamerbrief over Kamerrapportage Nationaal actieplan versterken zoönosenbeleid

  05-09-2023 0 reacties

  De coronapandemie heeft laten zien dat een zoönose wereldwijd tot ontwrichtende situaties kan leiden en is de aanleiding geweest om het al bestaande zoönosenbeleid verder te versterken.

  Cookie-instellingen