Verbinden boer en burger

Na de Tweede Wereldoorlog is het beleid er op gericht geweest om voldoende voedsel van goede kwaliteit voor een lage prijs te produceren. Dit is goed gelukt. Keerzijde van het verhaal is onder andere dat er steeds minder mensen een directe relatie hebben met onze voedselproductie. Ons eten wordt veelal geproduceerd in lange voedselketens die voor de consument vaak bestaan uit anonieme partijen. Hierdoor is de afstand tussen boer en consument steeds groter geworden.

Vanuit FoodUp Brabant willen we samen met boeren, burgers en andere partijen uit de keten, komen tot een herwaardering van ons voedsel. Dit doen we door bijvoorbeeld samen op zoek te gaan naar een voedselketen waar iedereen trots op kan zijn (FoodUp Academie) en het organiseren van ontmoetingen met voedselveranderaars (FoodUp Transitietafel). Daarnaast starten we zelf projecten en werken we met mensen en partijen samen die ook bezig zijn om de verbinding tussen boer en burger te versterken (zoals Agri Meets Design, lokaal toneel ‘Iets met Boeren’,  Henri’s Escaperoom, voedseleducatie en korte ketenprojecten zoals Herenboeren). Bij elk project kijken we of we jongeren en het onderwijs een rol kunnen geven.

Updates

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.