Na de Tweede Wereldoorlog is het beleid er op gericht geweest om voldoende voedsel van goede kwaliteit voor een lage prijs te produceren. Dit is goed gelukt. Keerzijde van het verhaal is onder andere dat er steeds minder mensen een directe relatie hebben met onze voedselproductie. Ons eten wordt veelal geproduceerd in lange voedselketens die voor de consument vaak bestaan uit anonieme partijen. Hierdoor is de afstand tussen boer en consument steeds groter geworden. We willen samen met boeren, burgers en andere partijen uit de keten, komen tot een herwaardering van ons voedsel.
In het nieuwe online ondernemersmagazine 'Goed eten in Brabant' komt aan bod hoe je de aandacht van (potentiële) klanten trekt door jouw bijzondere verhaal. Het staat vol met aansprekende voorbeelden, tips en ervaringen van deelnemers. Lees meer over Ondernemersmagazine Goed eten in Brabant
De provincie Noord-Brabant heeft in de Dutch Food Week WaardeRingen uitgereikt aan drie personen die zich in het afgelopen jaar hebben ingezet om de relatie tussen producent en consument te verbeteren. Dalila Sayd, Bram Romme en Henk Kerkers hebben deze ontvangen. Lees meer over WaardeRingen voor Eetschap, HolyCow en Klasseboeren
Boerschappen en The Happy Activist, hebben, in samenwerking met ZLTO, een kinderactie opgezet: ‘De Kleine Bezorgdienst. Het idee: kinderen gaan Nederlandse appels verkopen aan mensen uit hun buurt. Lees meer over De Kleine Bezorgdienst: Nederlandse appels in het zonnetje
Dertig Brabantse basisscholen gaan komend jaar aan de slag met moestuinieren of educatieve voedselbosjes. Dit doen zij onder begeleiding van speciaal opgeleide Moestuincoaches. Hiermee ontdekken de leerlingen hoe ze zelf groenten en fruit kunnen zaaien en planten, verzorgen en oogsten. Lees meer over Moestuinen en voedselbosjes op Brabantse basisscholen
Fiets door het boerenlandschap van Vincent van Gogh, ontmoet de lokale agrariërs en proef puur Brabant. Dat kan vanaf 8 oktober 2022 rond Nuenen tijdens Dutch Food Week. Brabants Bodem, een project gesteund door de provincie Noord-Brabant, biedt de nieuwe fietsroute aan. Lees meer over Fietsroute Brabants Bodem
Speciaal voor Brabantse agrarische ondernemers die bezoekers ontvangen, is de training ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight’ ontwikkeld. Meld je aan voor deze gratis training met trainingsdagen op 20 en 26 september, vertel je verhaal en zet jouw bedrijf op de kaart. Lees meer over Trainingsprogramma Goed eten in Brabant
Theatervoorstelling Iets met Boeren gaat over de actuele problematiek van de veranderende landbouw. In oktober zijn er weer voorstellingen in Reusel en Sint Anthonis. Bureau Pees produceerde Iets met Boeren in 2021 in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en beide gemeenten. Lees meer over Kaartverkoop Iets met Boeren gestart
Afgelopen 5 jaar was de provincie Noord-Brabant aangesloten bij het Europese Interreg project EUREGA. Met de afronding van dit project stopt de intensieve internationale samenwerking, maar in Brabant gaan we dóór met het onder de aandacht brengen van Goed eten in Brabant. Lees meer over Goed eten doe je in Brabant
In dit online ondernemersmagazine 'Goed eten in Brabant' komt aan bod hoe je de aandacht van (potentiële) klanten trekt door jouw bijzondere verhaal. Naast handvatten, staat het vol met aansprekende voorbeelden. Lees meer over Inspiratie om meer klanten te trekken
Provincie Noord-Brabant is in 2022 lead partner van Dutch Food Week. Hier in Brabant hebben we op het gebied van food heel veel in huis, en dat willen we graag aan Nederland laten zien. Wij roepen Brabantse partners dan ook op activiteiten te organiseren. Lees meer over Dutch Food Week 2022: oproep aan Brabantse partners
Aanmelden nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.