Grüne Woche

De Grüne Woche is hét trefpunt voor de Duitse en internationale landbouw- en agrifoodsector. Deze vakbeurs is perfect voor bedrijven om nieuwe producten en diensten te introduceren. Ook kunnen wij, als overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen, samen profiteren van het goede imago van agroland Nederland. 

NL Paviljoen

Er is ieder jaar een NL Paviljoen met verschillende Nederlandse ondernemers. Hier vonden op vrijdag 19 januari 2024 kennissessies over eiwittransitie en voedselverspilling plaats. De provincie Noord-Brabant trok hierin op met de tien andere 'eiwitprovincies'. Ook stonden we in het streekproductenmuseum.

Het NL Paviljoen kreeg tijdens de Grüne Woche een innovatieve, groene, kleurrijke uitstraling. De organisatie zorgde ervoor dat het Paviljoen een Nederlandse uitstraling had en door bezoekers werd herkend als Nederlands. 

In het Paviljoen werd aandacht besteed aan meerdere beleidsthema's. Ook was er een link naar het overkoepelende beursthema: 'Voedselsystemen voor de Toekomst'. Dit was tevens het thema van het 'Global Forum for Food and Agriculture'.

Brabant Borrel

De avond voorafgaand aan de Grüne Woche, op donderdag 18 januari 2024, verzorgde de provincie de borrel. Dit is jaarlijkse een vast netwerkmoment voor een besloten gezelschap. Ook hierbij hebben wij de thema's eiwittransitie en reststroomverwaarding centraal gesteld. Dit was ook te zien en proeven in de diverse smakelijke hapjes die daar werden gepresenteerd. 

Nieuws

Een momentje...
    Cookie-instellingen