Over ons

Het platform Landbouw & Voedsel Brabant is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en gaat over alles wat de agrarische sector voortbrengt en waar consumenten van genieten. Van de productie tot het bewerken, verwerken, vermarkten en distribueren ervan. Dit platform is ontwikkeld om de voortgang van de transitie naar een duurzame agrofoodsector weer te geven en om anderen te inspireren.

Hoe wordt die voortgang zichtbaar? 

Brabant blinkt wereldwijd uit qua innovatie, kennis en productiviteit in de agrofoodsector. Op deze website vind je projecten en initiatieven die in Brabant worden opgezet en uitgevoerd. Op het gebied van voeding en gezondheid, ondernemen, circulaire economie, high tech en de eiwittransitie. Alle Brabantse agrofoodpartners kunnen gebruik maken van dit platform om hun bijdrage aan de transitie te presenteren.

Volg de transitie

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten en initiatieven? 
Abonneer je op de nieuwsbrief en/of volg ons op Twitter.

Hoe gaat het met de Agrofoodsector in Brabant? En met de veehouderij? Worden er ontwikkelingen geboekt? Een antwoord op deze vragen vind u in onderstaand handige overzicht:

Cijfers over de veehouderij

Cijfers veehouderijHet infoboard veehouderij geeft inzicht in de cijfers over de veehouderij in Noord-Brabant. U vindt de ontwikkelingen van deze drie thema’s:

  • dieraantallen
  • stalemissies
  • en impact op de omgeving

Bekijk het infoboard
(momenteel wordt gewerkt aan een update van het infoboard)

Cookie-instellingen