Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid

Ontwikkelingen in de veehouderij leveren vragen op uit de samenleving, zowel van burgers, overheid als ondernemers. Wat is er bekend over het milieu, de gezondheid van mens en dier en wetten en regels? Waar kan ik terecht met mijn vragen? Heb ik als boer of omwonende genoeg informatie? En welke kennis kan mij helpen? Om op deze en andere vragen over veehouderij en de gezondheid van mensen een goed antwoord te kunnen geven, is het Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid opgericht.

Voor lokale professionals van overheden en het bedrijfsleven is het ondoenlijk om de hele materie over de relatie tussen veehouderij en humane gezondheid te overzien. Daaruit is de wens voor dit Kennisplatform ontstaan. Het Kennisplatform duidt, verbindt, interpreteert en ontsluit gezamenlijk bestaande kennis over veehouderij en humane gezondheid en vertaalt deze kennis naar handelingsmogelijkheden. 

Het Kennisplatform houdt zich bezig met verschillende inhoudelijke thema's, zoals antibioticaresitentie, zoönosen, maatschappelijke dialoog en fijn stof en endotoxinen. 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen