Magazine Landbouw en Voedsel Nr.3

09-03-2023

Het Magazine Landbouw en Voedsel met als thema 'nieuwe generaties en ideeën in de startblokken', laat zien dat innovatie het verschil maakt. In dit magazine lees je verhalen van ondernemers die een vernieuwende weg inslaan en een bijdrage leveren aan een duurzame sector.

Als koploper op het gebied van agrifood en hightech dragen we met technologische kennis en toepassingen bij aan oplossingen in de voedselketen. In dit magazine staan enkele mooie voorbeelden uit de landbouw en voedselketen waar onze provincie groot in is. Want hoe Brabant voorop loopt in vernieuwend boeren, kunnen we niet beter schetsen dan met het verhaal van de agrifood-innovators zelf.

Lees het magazine

Wist je dat Lisdodde teelt (natte teelten) een bijdrage kan leveren aan de woningopgave? En daarnaast ook aan de klimaatopgave en het herstel van de biodiversiteit? Agrarisch ondernemer Janke van Dijk ziet een nieuw verdienmodel voor boeren.

Food-tech start-up Bodec wil voedselverspilling tegengaan door voedsel beter en langer houdbaar te maken. Hiervoor ontwikkelen ze apparatuur waarmee de voedselindustrie hun processen kan verduurzamen. Eén van deze innovatieve technieken is Radio Magnetic Freezing.

Varkens houden op een nieuwe manier die goed is voor de ondernemer, de omgeving, de maatschappij en de dieren zelf; dat is wat Ben Bruurs en zijn partner Thea voor ogen hebben met hun weidevarkens. Een nieuwe óf natuurlijke manier van ondernemen?

Gezocht: voedselprofessonals van de toekomst! We hebben kennis en inspiratie van jonge mensen hard nodig om te komen tot een innovatief landbouw- en voedselsysteem.

Lees de bijzondere en innovatieve verhalen van ondernemers die de Brabantse landbouw- en voedselsector iedere dag een stukje duurzamer maken.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen