Agrofoodpluim voor Kaasboerderij 't Bosch

Kaasboerderij ’t Bosch ontvangt de Agrofoodpluim van gedeputeerde Yves de Boer.

Met deze aanmoedigingsprijs spreekt de provincie Noord-Brabant haar waardering uit voor ondernemers die zich onderscheiden in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector. De eigenaren Erik en Lisette van Oosterhout startten als een van de eersten met het telen van soja, waardoor zij hun kaas zonder toevoegingen van genetisch gemodificeerde stoffen produceren en verkopen in hun boerderijwinkel.

Veilig, gezond en duurzaam voedsel in Brabant

“Ondernemers zoals Erik en Lisette zijn van groot belang om Brabant tot één van de meest innovatieve agrofoodregio’s van Europa te maken,” aldus Yves de Boer, gedeputeerde Ruimtelijke ontwikkeling en Landbouw. Brabant streeft naar een agrofoodsector waarin zoveel mogelijk geproduceerd, verwerkt en geconsumeerd wordt in harmonie met de omgeving. Met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Kaasboerderij ’t Bosch draagt met haar zorgvuldige en vernieuwende werkwijze bij aan de productie van veilig, gezond en duurzaam voedsel in Brabant. De provincie waardeert de inzet van Lisette en Erik van Oosterhout met de Agrofoodpluim. En vestigt zo de aandacht op stappen die gezet worden om de agrofoodbusiness in Brabant te ontwikkelen tot één van de beste van Europa. “De agrofoodproducten in Brabant zullen zo sterk in waarde vermeerderen.” volgens Yves de Boer.

Over kaasboerderij ’t Bosch

Erik en Lisette van Oosterhout zijn de eigenaren van Kaasboerderij ’t Bosch. In totaal hebben zij ruim 70 melkkoeien. Van een gedeelte van de melk wordt boerenkaas gemaakt, die verkocht wordt in de eigen kaaswinkel. “Wij investeren in een optimale verzorging van onze koeien. Ze hebben alle ruimte om buiten te grazen. Het voer voor onze koeien wordt zoveel mogelijk verbouwd op onze eigen grond. Als één van de eersten in Nederland zijn wij zelf soja gaan telen. Doordat we zelfvoorzienend zijn, kunnen wij onze kaas zonder genetisch gemodificeerde stoffen produceren.” Vijftien jaar geleden startten Erik en Lisette met het fokken van Witrikken. “Er zijn in Nederland slechts zes Witrikfokbedrijven waaronder onze boerderij. Op dit moment bestaat de veestapel grotendeels uit deze oud-Hollandse koeiensoort.” Erik en Lisette dragen niet alleen bij aan de verduurzaming van de sector, maar ook aan de kwaliteit van streekproducten. “Als ondernemer ben je direct verantwoordelijk voor wat je aan de klant verkoopt. Als wij ons niet sociaal opstellen, komen er geen klanten. Wij bieden een stukje beleving en verdienen daarmee het vertrouwen van de consument.”

Klik op de foto om het filmpje over Kaasboerderij 't Bosch te bekijken. 

Cookie-instellingen