Frietje Precies: Innovatie op eigen kracht

30-11-2020
0 reacties

De landbouw natuurinclusiever maken en de bodemkwaliteit verbeteren, dat zijn twee belangrijke opgaven waar boeren voor staan. Maar zeker zo uitdagend is het om consumenten via nieuwe, aantrekkelijke en lekkere producten de boer voor zijn inspanningen te belonen. FoodUp Brabant denkt dat dat kan. Op een manier waarvan de boer en de bodem beter worden. Het resultaat is het Frietje Precies, dat we in 2019 met teler Jacob van den Borne en ontwerpbureau Ultra Ultra hebben ontwikkeld. 

Frietje Precies is:

  • Een heerlijk frietje gemaakt van aardappel, bataat en pastinaak.
  • Verbouwd op een kleurrijke akker waar verschillende gewassen en bloemen elkaar in stroken afwisselen.
  • Bodemvriendelijk en met grote precisie geteeld door gebruik te maken van robots, drones, sensoren en heel veel data.

Kortom, friet waar de Brabantse boer, de Brabantse bodem en de Brabander zelf blij van worden.

Updates

In het magazine FOOD Locaties Nederland vertellen Paul van Zoggel (Van Den Borne Aardappelen) en Wim Coenraadts (FoodUp Brabant) over de ontstaansgeschiedenis van het bodem- en boervriendelijke Frietje Precies en welke obstakels vraaggerichte innovatie ondervindt op weg naar de markt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.