Iets met boeren

Gemeenten Reusel-De Mierden, Sint Anthonis en het team van FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant) presenteren de exclusief gemaakte voorstelling ‘Iets met Boeren’. Doel is om meer begrip te realiseren tussen boeren en niet-boeren. De voorstelling wordt met lokale toneelspelers gemaakt door Bureau Pees, een Brabants productiehuis dat zich richt op theater met maatschappelijke thema’s.

FoodUp Brabant nodigde de twee Brabantse gemeenten uit voor een pilot. Er was een idee om op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar te brengen en om het publiek inzicht te geven in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. Uit dit idee ontstond een theatraal format om boeren en burgers samen te laten buigen over de transitie van hun gezamenlijke buitengebied.

In mei 2020 zouden de voorstellingen in gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden drie keer worden opgevoerd. Door de coronamaatregelen is dit uitgesteld tot een nader te bepalen moment. Het streven is om ‘Iets met Boeren’ hierna ook in andere plaatsen in Brabant uit te voeren, elk met lokale toneelspelers en telkens zoveel mogelijk toegespitst op de specifiek lokale situatie.

Updates

Cookie-instellingen