Derde lichting FoodUp Academie staat klaar

24-09-2019
0 reacties

Dompel je onder in de wereld van duurzamer eten en produceren. Versterk je kennis en netwerk. Krijg grip op verandering in het voedselsysteem en versnel zelf de transitie!

De FoodUp Academie geeft je een overzicht van het voedselsysteem door je mee op reis te nemen door de hele keten. Het programma van vijf dagen biedt ruimte voor zowel theorie als praktijk, maar ook leren van elkaar is een belangrijk onderdeel. We geven je kennis en inspiratie die je kunt gebruiken in jouw dagelijkse praktijk. Ook werk je samen met andere deelnemers aan jullie eigen ideeën middels een zelf te formuleren opdracht en krijg je toegang tot een breed netwerk van Brabantse voedselveranderaars.

De FoodUp Academie is bedoeld voor mensen uit de hele voedselketen, van boer tot consument, die een bovenmatige interesse hebben in voedsel of hier werkzaam in zijn. In 2021 start de vierde editie. De academie zal - geheel volgens de dan geldende RIVM corona-richtlijnen - starten in april 2021. 

Updates

Een twintigtal Brabanders begint eind september aan de FoodUp! Academie. Deze derde lichting is een zeer gemêleerd gezelschap.

Het FoodUp! team voerde deze zomer gesprekken met de mensen die zich in juni hadden aangemeld. De motivatie om mee te doen is namelijk heel belangrijk voor het resultaat van zowel de kandidaat als de groep als geheel.

Diverse groep

‘We hebben dit jaar weer een mooie groep deelnemers’, vertelt Ellen van het FoodUp!-team. ‘Het was heel leuk om de gesprekken met iedereen te voeren en te horen waarmee mensen aan de slag willen, waar ze aan willen werken en wat ze willen bereiken en leren.’

De groep is zeer divers van samenstelling, vertelt Ellen: van boer tot mensen met een achtergrond in het onderwijs, communicatie of bij een startup, en van ambtenaar tot brandmanager. ‘We denken dat ze elkaar goed aanvullen. Dat de een graag een product wil ontwikkelen en een ander dan weet hoe je dat bijvoorbeeld het beste in de markt kunt zetten of wat er bij het maken van een verpakking komt kijken.’


Van rol tot concreet idee

Naast verschillende achtergronden hebben de deelnemers ook verschillende redenen om mee te willen doen aan de Academie. Ellen: ‘Sommige deelnemers hebben al een concreet idee dat ze graag willen doorontwikkelen. Anderen zijn op zoek naar hun eigen rol in de voedseltransitie en hopen die te vinden door een beter beeld te krijgen van de hele keten. En verder zijn de deelnemers op zoek naar uitbreiding van zijn netwerk.’

Netwerk uitbreiden

Die uitbreiding biedt de FoodUp! Academie ook. In de cyclus van vijf bijeenkomsten wordt inhoud gecombineerd met het bouwen aan nieuwe netwerken van professionals die bezig zijn met de vernieuwing van het voedselsysteem. ‘De deelnemers zelf zijn voor ons eigen netwerk ook weer interessant’, zegt Ellen van FoodUp Brabant. De bijeenkomsten van de Academie zijn mede daarom ook in verschillende regio’s in Brabant. Daarnaast ervaren deelnemers zo de verschillen binnen de provincie.

Contact houden

Van vorige edities zijn verschillende cursisten elkaar blijven zien. Ellen hoopt dat dit met deze lichting straks ook gebeurt en dat daar weer nieuwe ideeën, projecten en samenwerkingen uit voortvloeien. ‘Naast de persoonlijke ontwikkeling zou dat een mooi, bijkomend resultaat zijn.’

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen