In gesprek met Jens en Simone over de FoodUp Academie

08-10-2019
0 reacties

Dompel je onder in de wereld van duurzamer eten en produceren. Versterk je kennis en netwerk. Krijg grip op verandering in het voedselsysteem en versnel zelf de transitie!

De FoodUp Academie geeft je een overzicht van het voedselsysteem door je mee op reis te nemen door de hele keten. Het programma van vijf dagen biedt ruimte voor zowel theorie als praktijk, maar ook leren van elkaar is een belangrijk onderdeel. We geven je kennis en inspiratie die je kunt gebruiken in jouw dagelijkse praktijk. Ook werk je samen met andere deelnemers aan jullie eigen ideeën middels een zelf te formuleren opdracht en krijg je toegang tot een breed netwerk van Brabantse voedselveranderaars.

De FoodUp Academie is bedoeld voor mensen uit de hele voedselketen, van boer tot consument, die een bovenmatige interesse hebben in voedsel of hier werkzaam in zijn. In 2021 start de vierde editie. De academie zal - geheel volgens de dan geldende RIVM corona-richtlijnen - starten in april 2021. 

Updates

Deze week kijken we met enkele deelnemers van de FoodUp Academie terug op de eerste twee dagen. Wat hebben zij geleerd? En wat nemen zij nu al mee tijdens hun dagelijkse werkzaamheden en activiteiten? We trappen af met Simone Lips en Jens de Visser van start-up People of Tomorrow.

People of Tomorrow is een start-up van studenten van de HAS Hogeschool. Wat doet jullie bedrijf, Jens en Simone?

‘Met People of Tomorrow creëren we concepten en geven we adviezen in duurzame voeding en verpakkingen. Keten breed zoeken wij uit waar je je impact kan verlagen en hoe je verantwoordelijk creatieve nieuwe producten in de markt kan plaatsen. Van boer tot producent tot afvalverwerker, samen maken we het verschil. Duurzaamheid in het DNA van het ontwerp, zo lossen we het probleem op vanaf de kern. Wel net zo handig, hoeven we aan het eind minder op te ruimen!’

Wat was voor jullie de rode draad tijdens de eerste twee dagen?

‘Het overkoepelende verhaal wat in beide presentaties naar voren kwam is de systeemverandering, zowel van het voedselsysteem als het huidige consumentengedrag van de westerse beschaving als op wereldschaal. We waren blij dat we bijna alle genoemde trends van Katinka kenden; dat bevestigde dat we goed bezig zijn. Ook wisten we van de actuele ontwikkelingen die Joris noemde af. Actualiteit maakt of staat de daadwerkelijke transitie tijdens een transitie.’

Wat willen jullie bereiken?

‘Wat wij met People of Tomorrow deze periode gaan doen, is het model over Multi-Level Perspective on Transition van Frank Geels onder de loep nemen. Kijken waar we dit tot zijn recht in praktijk kunnen brengen. Met onze kennis over duurzame voeding en verpakkingen biedt dit een extra diepgang in onze werkzaamheden als onderbouwing van ons gegeven advies tot bij de ontwikkeling van product specifieke concepten.’

People of Tomorrow is opgericht Simone Lips en Jens de Visser. Simone is verpakkingsspecialist, Jens is voedselspecialist.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen