Food Tech Brainport opent haar deuren op 15 oktober

20-09-2022
0 reacties

Van 7 tot en met 14 oktober 2023 was het Dutch Food Week. Dat is de week waarin we in heel Nederland stilstaan bij ons voedsel. Want eten gaat om zoveel meer dan wat we in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven. Elk jaar laten we tijdens deze Dutch Food Week zien dat dit niet alleen belangrijk is, maar ook leuk en inspirerend!

Provincie lead partner

Ook in 2023 was de provincie Noord-Brabant weer een belangrijke partner van Dutch Food Week. Logisch, want Brabant loopt voorop in kwaliteit en duurzaamheid van voedsel. We werken elke dag aan gezond eten en een aantrekkelijke leefomgeving met gezonde natuur. De uitdaging voor de toekomst is groot. Samen gaan we deze uitdaging aan. Met de producenten en verwerkers van ons eten, maar ook met de Brabanders zelf. Want onze keuzes in de winkel zijn bepalend voor de toekomst van ons landschap en onze natuur.

Week boordevol activiteiten

Door mee te doen aan Dutch Food Week, wil de provincie laten zien wat Brabant op het gebied van voedsel in huis heeft. We waren dan ook in 2023 bij diverse drukbezochte activiteiten betrokken. Zo was er een smaakvolle Brabantse opening aan het begin van Dutch Food Week, in het hartje van centrum Den Bosch. De Nationale Foodquiz vond plaats bij ons Provinciehuis. Tijdens de Nationale Groente- en Fruitdag pakten we uit met met een leuke actie samen met fruittelers. Er was de finale van de Brabantse Meesterchef en Dutch Food Week 2023 sloten we af met een Brabant van Boer tot Bord (bus)toer en de uitreiking van de Waare-Ringen.

We hebben er samen met partners en de Dutch Food Week organisatie een mooie week van gemaakt. Iedereen was uitgenodigd om mee te doen aan de vele activiteiten die tijdens deze week plaatsvonden. Om te ontdekken waar ons eten vandaan komt. Of wat er allemaal bij komt kijken voor het op ons bord ligt. Maar ook welke keuzes je kunt maken. En hoe leuk het is om zelf voedsel te verbouwen, te bereiden en natuurlijk te proeven! 

Kijk op de Dutch Food Week website voor meer informatie over deze campagneweek. 

 

Updates

Food Tech Brainport is de plek in Helmond waar innovatieve voedselverwerkingstechnologieën in de praktijk worden getest, getoetst en ingezet door ondernemers in food (van startup tot corporate). Deze voedselverwerkingsfabriek van de toekomst opent op zaterdag 15 oktober haar deuren.

Er zijn verschillende bedrijven gehuisvest in het pand van Food Tech Brainport. Van een startup die van reststromen van oesterzwammen hamburgers en bitterballen maakt, tot een bedrijf dat verse sappen langer houdbaar maakt met behulp van een innovatieve technologie.

Op zaterdag 15 oktober, van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je (letterlijk) een kijkje in de keuken nemen van deze bedrijven. Je kunt kennismaken met het voedsel van de toekomst, en ontdekt de voedselverwerkingsprocessen van de toekomst. Je bent van harte welkom en hoeft je niet vooraf aan te melden. Het adres is Scheepsboulevard 3, op de Groene Campus in Helmond. 

Over Food Tech Brainport

Zonder verspilling, gezonde voeding voor iedereen. Dat is de missie van Food Tech Brainport. Met haar netwerk van technology providers, voedselverwerkende bedrijven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen werken zij iedere dag aan een toekomstbestendige voedingsindustrie. Food Tech Brainport verbindt de voedselverwerkende industrie aan innovatieve technologieën, talent, onderzoek, en kapitaal. Food Tech Brainport legt de focus op drie thema's: ingredienten uit plantaardige stromen, handsfree voedsel verwerken en langer vers voedsel.

Meer informatie vind je op www.foodtechbrainport.com.

Afbeeldingen

Registreren

0  reacties

Cookie-instellingen