Tijdens deze week wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Met een scala aan activiteiten, zoals open dagen, proeverijen, congressen, tentoonstellingen en markten, kan Nederland zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van ons voedsel. Daarin komen belangrijke aspecten zoals duurzaamheid, een sociaal leven, de economische en geopolitieke waarde en het bevorderen van een goed leven naar voren.
Bovendien biedt De Week van Ons Eten een platform voor het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en het uitwisselen van kennis. We kunnen leren van elkaar en ook gezamenlijk streven naar respectvolle gesprekken op het gebied van ons voedsel. Of je nu in een museum werkt, of een boerderij, restaurant of foodservicebedrijf hebt, samen maken we De Week van Ons Eten!
Wil je ook deelnemen aan de week waarin iedereen uitgaat van zijn eigen kracht? Kijk dan op de website www.deweekvanonseten.nl waar je gratis een profiel kunt aanmaken en berichten kunt plaatsen. Of neem direct contact met info@dutchfoodweek.nl.
Ambitie provincie
De Week van Ons Eten draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. Door de Week van Ons Eten wil de provincie er samen met partners voor zorgen dat de landbouw- en voedselketen actief bijdraagt aan een gezonde leefomgeving en ruimtelijke kwaliteit. Zodat de Brabanders de landbouw- en voedselsector waarderen en zij zich daarmee verbonden voelen.