De Stoerderij viert 10-jarig jubileum met boek

De Stoerderij is een boerderij met waterbuffels van Arjan Swinkels en bestaat 10 jaar. Zij vieren het jubileum met de aankondiging van het boek Stoer. Geschreven door Arjan zelf over 10 jaar buffelen bij De Stoerderij. FoodUp Brabant heeft Arjan in deze jaren ondersteunt via kennis en netwerk.

Op 4 september 2010 kwamen de eerste waterbuffels naar Son en Breugel toe en startte het avontuur van Arjan Swinkels met De Stoerderij. In tien jaar tijd is er veel gebeurd en heeft die stoere buffelboerderij zich ontwikkeld tot een bedrijf met precies 100 waterbuffels!

De familiekudde loopt het hele jaar door buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Bij De Stoerderij worden de waterbuffels gemolken. Buffelmelk is beroemd van de traditionele Italiaanse buffelmozzarella. De buffelmelk van de waterbuffels van Arjan Swinkels wordt verwerkt tot o.a. buffelmozzarella (en burrata), yoghurt, roomijs, paneer, harde kaas en roomboter gemaakt. De stieren worden gehouden voor het vlees en worden voornamelijk verkocht via Crowdfunding.

Het 10-jarig jubileum viert De Stoerderij. Niet met een feest, braderie of bonte avond, want dat vindt Arjan allemaal niet leuk. En met Corona is alles ook wat ingewikkeld geworden. Ze vieren het jubileum met een aankondiging. Een aankondiging van een boek. Ja, een boek. De boer heeft het afgelopen half jaar een boek geschreven over tien jaar buffelen bij De Stoerderij.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het boek en dan gaat het naar de drukker toe. In oktober zal het boek klaar zijn en dan is het te koop bij de lokale boekhandel, online boekenwinkels, bij De Stoerderij in het winkeltje en via de webshop.  

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen