De Stoerderij lanceert boek 'Stoer'

05-11-2020
0 reacties

Op de hoogte blijven van het laatste FoodUp-nieuws? Meld je aan voor de maandelijke FoodUpdate!

Aanmelden nieuwsbrief

 

Boerenzoon Arjan Swinkels nam de melkveehouderij van zijn ouders niet over, maar ging waterbuffels houden. Het 10-jarig jubileum van De Stoerderij viert hij met de lancering van het boek Stoer, over 10 jaar buffelen. FoodUp Brabant heeft Arjan in deze jaren ondersteunt via kennis en netwerk.

Op 4 september 2010 kwamen de eerste waterbuffels naar Son en Breugel toe en startte het avontuur van Arjan Swinkels met De Stoerderij. In tien jaar tijd is er veel gebeurd en heeft die stoere buffelboerderij zich ontwikkeld tot een bedrijf met 100 waterbuffels! De familiekudde loopt het hele jaar door buiten in diverse weilanden in Son en Breugel, vlakbij Eindhoven. Bij De Stoerderij worden de waterbuffels gemolken. Buffelmelk is beroemd van de traditionele Italiaanse buffelmozzarella. De buffelmelk van de waterbuffels van Arjan Swinkels wordt verwerkt tot o.a. buffelmozzarella (en burrata), yoghurt, roomijs, paneer, harde kaas en roomboter gemaakt. De stieren worden gehouden voor het vlees en worden voornamelijk verkocht via Crowdfunding.

Het 10-jarig jubileum viert De Stoerderij met de lancering van een boek over tien jaar buffelen bij De Stoerderij, geschreven door de boer zelf. Het boek Stoer van Arjan Swinkels is voor € 20,- te koop bij de lokale boekhandel, online boekenwinkels, bij De Stoerderij in het winkeltje en via hun webshop.  

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen