Ga je mee met de Boer op Toer?

September 10, 2020
0 comments

BAJK, SFYN en FoodUp Brabant organiseren op zaterdag 17 oktober Met de Boer op Toer #3. We gaan op excursie naar drie verschillende bedrijven in de omgeving Boekel / Wanroij en sluiten de dag gezellig af met een borrel.

Deze bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze elementen uit de kringlooplandbouw toepassen op hun bedrijf, de één bijvoorbeeld door middel van het voer voor de dieren en de ander door gebruik van reststromen.

We beginnen met een kopje koffie/thee en een broodje bij het eerste bedrijf: Groentekwekerij Tielemans. We brengen vervolgens een bezoek aan de familie Egelmeers van Eigezwijns en sluiten de dag af met een bezoek aan en borrel bij de Lamperse Hei. De bedrijven zijn moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken en daarom bieden we in het aanmeldformulier de optie aan om samen naar en tussen de locaties te carpoolen.

Informatie en aanmelden

WANNEER:   Zaterdag 17 oktober van 12:00 tot 16:30 uur met aansluitend een borrel
WAAR:          Start bij Groentekwekerij Tielemans, Bovenstehuis 15, Boekel
KOSTEN:      Gratis

PROGRAMMA:
12.00u         Ontvangst met koffie/thee en een broodje
12.30u         Excursie naar 3 boerenbedrijven (Tielemans, Eigezwijns, Lamperse Hei)
16.30u         Borrel 

Wil jij deelnemen aan deze excursie naar verschillende boerenbedrijven, geef je dan uiterlijk 2 oktober op via het aanmeldformulier. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus het is niet gegarandeerd dat er een plekje voor je is. Uiteraard houden we rekening met de huidige maatregelen rondom het coronavirus. Neem voor vragen/opmerkingen contact op via brabant@sfyn.nl.

Groentekwekerij Tielemans

Tielemans kweekt komkommers en tomaten voor de Nederlandse en Europese markt. Ze letten hierbij op kwaliteit, milieu en duurzaamheid en maken gebruik van drie warmte-krachtkoppelingen voor energievoorziening en bestrijden plagen op biologische wijze.

Bovenstehuis 15, 5427 RL, Boekel
http://www.groentekwekerij.nl/

Eigenzwijns

Eigezwijns is een collectief van vijf varkensboeren die staan voor veilig, gezond en duurzaam vlees. Ze hebben het varken zijn oorspronkelijke rol in de kringloop teruggegeven. We gaan op bezoek bij familie Egelmeers die hun varkens voeren met reststromen uit de levensmiddelenindustrie.

Park 7, 5446 PH, Wanroij 
https://eigezwijns.nl/over-ons/wilbert-egelmeers 


Lamperse Hei

De familie Van de Broek runt de boerderij met Hereford-runderen en hebben dierenwelzijn, duurzaamheid en korte ketens hoog in het vaandel staan. We kunnen hier een kijkje nemen in de potstal en leren over het voer vanuit de ‘ecologische verbindingszones’.

Lamperen 14, 5446 PT, Wanroij
https://www.lampersehei.nl/

Images

0  Comments

Cookie settings