Studente Esri Eland presenteert Try the Woods

Esri Eland, tweedejaars studente International Lifestyle Studies aan Fontys Hogeschool in Tilburg, heeft de afgelopen maanden een 'adventure-concept' ontwikkeld voor boeren die met voedselbossen/agroforestry aan de gang willen gaan. FoodUp Brabant dacht met haar mee.

Vanuit haar interesse in wat wij eten, waar dit vandaan komt en hoe je als persoon een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld is Esri dit onderzoek gestart. De centrale vraag (die zich in de loop van haar onderzoek ontwikkelde): Hoe kun je de marktpositie van boeren die met voedselbossen/agroforestry aan de gang willen gaan, versterken door middel van een nieuw concept.

Esri’s uitwerking 'Try the Woods' maakt bezoekers op een avontuurlijke manier bewust waar hun eten vandaan komt. Tijdens een expeditie op het terrein van de boer gaan de deelnemers al experimenterend op zoek naar de waarden van hun eten. Ze maken een avontuurlijke en onderzoekende reis waarin ze eerst terugkeren naar de tijd van jagers en verzamelaars. Na deze prehistorische ervaring, werpen deelnemers een blik op het toekomstige voedselaanbod. Tijdens een Future Food eetproef wordt er kennis gemaakt met het eten van de toekomst.

Op onderstaande visualisatie staan de verschillende elementen uit haar concept weergegeven: Surviving in the Woods, Hunter & Gatherer Place, Outdoor Cooking en Future Wood Food. 

Nieuwsgierig geworden naar 'Try the Woods', zie je kansen of durf je de uitdaging aan om dit concept verder uit te werken? Dan hoort Esri graag van je (Esri.eland@hotmail.com)! Haar conceptboek kun je downloaden via onderstaande link.

Images

Added files

File

0  Comments

Cookie settings