Aflevering 3: SCHOON

16-11-2021
0 reacties

Een podcast over onze voedseltoekomst van dichtbij

Hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? In deze serie van vier afleveringen geven de hoofdrolspelers daar zelf antwoord op door met elkaar in gesprek te gaan. Of het nu gaat om een vader die zijn melkveebedrijf de komende jaren overdraagt aan zijn dochter die wil innoveren of de supermarktbaas met 700 winkels die met iedereen in de keten een goede relatie nodig heeft. Deze ‘Club van 30’ gaat met elkaar aan tafel over hoe zij een bijdrage leveren aan een duurzame landbouw- en voedselketen in 2030.

Verleden, heden en toekomst

De "Club van 30" kijkt terug, vooruit, maar staat ook stil bij het heden. Bij succes, bij fouten om van te leren. Om te inspireren, om elkaar te helpen. Twee gasten, één gezamenlijk doel; samen op weg naar 2030. Jij bent van harte uitgenodigd om ook lid te worden van de "Club van 30"! Denk en praat mee via dit platform.

Hieronder volgen de afleveringen van een serie van 4 via Soundcloud. Je dient eerst cookies te accepteren door wijzig cookie instellingen.

Natuurlijk zijn de afleveringen ook te beluisteren via je favoriete podcastplatform waar je je kunt abonneren op deze serie.

Luister in Spotify

Luister in iTunes

Student Nina bedacht een restaurantconcept voor de korte keten. Zij gaat in gesprek met boerin Josien van De Hoeve, die waarde toevoegt door schoon, duurzaam en circulair te werken. De CEO van Agrifirm geeft dé ingrediënten voor een ideaal evenwicht in 2030 tussen boeren, maatschappij en overheid.

Termen als circulair, duurzaam en schoon werken vliegen je om je oren. Maar wat betekent het toepassen ervan nu eigenlijk? 

"Als álles klopt heb je het beste verhaal. Richting je zelf, richting de consument en richting de omgeving. Dat wordt beloond, elke dag weer", zegt Josien Boll van De Hoeve in Wijk een Aalburg. Hoe je dat doet vertelt ze in deze aflevering. Zij won de Agrifoodpluim met haar bijzondere bedrijf waar circulair, duurzaam en schoon werken dagelijkse kost is.

Josien neemt Nina mee in wat het écht betekent en zo horen we dat er achter die termen een wereld van hard, maar mooi werk schuil gaat. Student Nina Hogeveen bedacht een ijzersterk, prijswinnend restaurantconcept voor de korte keten en ontdekt dat ze waarde kan toevoegen door ook vanuit dit perspectief naar haar concept te kijken. Het levert concrete tips op voor startups.

De CEO van Royal Agrifirm Group Dick Hordijk geeft dé ingrediënten voor een ideaal evenwicht in 2030 tussen boeren, maatschappij en overheid. Wat je daarvoor nodig hebt schetst hij in zijn visie op 2030.

Luister in Spotify

Luister in Itunes

Aflevering 3: Schoon

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.