Programma: bijeenkomst 24 november (15.00-18.00 uur)

21-10-2021
0 reacties

Brabant en landbouw en voedsel zijn onlosmakelijk verbonden. De landbouw- en voedselketen zit in ons DNA en is de basis voor de Brabantse economie. Het is dan ook aan ons om de toon te zetten voor het landbouw- en voedselsysteem van de toekomst. Samen met alle partners werken we aan het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Dit beleidskader geeft aan wat voor voedselprovincie we willen, kunnen en moeten zijn. Het startpunt voor een koers die leidt naar een nieuw landbouw- en voedselsysteem: slim, circulair, waardevol en verbonden. Dit betekent: samen op zoek naar een nieuwe balans tussen economie, ecologie en maatschappij.

Tijdens een ‘Tour de Brabant’ eerder dit jaar hebben we een groot aantal belanghebbenden gesproken over de toekomst van het Brabantse landbouw- en voedselsysteem. Deze inbreng is van grote waarde geweest voor de totstandkoming van het beleidskader.

Naar de uitvoering

Nu breekt een nieuwe fase aan, die vraagt om een vertaalslag naar uitvoering. Wat is er nodig om de ambities en doelstellingen van het beleidskader te realiseren? Wat betekent dit voor de provincie, onze partners, ondernemers en burgers? Graag geven we onze Tour de Brabant een vervolg door het (ontwerp) beleidskader toe te lichten en het gesprek met elkaar aan te gaan over de uitvoering.
Deze 'Tour de Brabant' bestond uit 3 bijeenkomsten voor beleidsmakers- en beinvloeders. Deze kunt u hier terugkijken:

  1. 24 november 2021: Nieuwe verdienmodellen in de agrifoodsector 
  2. 16 februari 2022: Brabant als proeftuin voor innovatie
  3. 30 maart 2022: Natuurinclusieve en biologische landbouw als kans

Lees meer over het programma van de online bijeenkomst 'Nieuwe verdienmodellen in de agrifoodsector'. U vindt hier ook de deelname links.

Programma

Online bijeenkomst op woensdag 24 nov. 15.00 – 18.00 

15.00 Welkom door moderator: Han Swinkels

15.05 Openingswoord door Elies Lemkes – Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede Welvaart, provincie Noord-Brabant

15.15 Toelichting rapport Verdienmodellen door Krijn Poppe, raadslid Raad voor de Leefomgeving

15.25 Keynotespreker: Carin van Huët, directeur Food & Agri Nederland, Rabobank

15.45 Gesprek Krijn Poppe en Carin van Huët

16.00 Start in 3 parallelsessies

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Fair pricing van duurzame producten

Inspirator: Timo Hoogeboom, CEO Hak

Ronde tafel o.l.v. moderator Froukje Kooter met:

Kathleen Goense, directeur ZLTO

Willy Baltussen, Wageningen Economic Research

Marijke de Jong, Dierenbescherming

Noud Baetsen, BAJK

John Oostvogels, Rabobank

Guus van Laarhoven, Friesland Campina

2. Korte ketens – do’s, don’ts, delen van ervaringen & kennis

Inspirator: Stijn Markusse, Boerschappen

Ronde tafel o.l.v. moderator Geert Wilms met:

Frederiek van Lienen, Duinboeren

Gerrit Verhoeven, Coöperatie De Groene Geit

Drees Peter van den Bosch, voorzitter Taskforce Korte Ketens

Joris Cremers, De Klef Zuivel

Ineke Couwenberg, ABAB

3. Vergoeding van ecosysteemdiensten

Inspirator: Alex Datema, melkveehouder en voorzitter BoerenNatuur

Ronde tafel o.l.v. moderator Wim Coenraadts, met:

Bart van den Broek, Bioboerderij 't Schop

Peter Ketelaars, Bestuurslid Waterschap Aa en Maas

Tom Kunzler, Natuurmonumenten

Joris Hogenboom, directeur Brabants Landschap

Hendrik Hoeksema, bestuurslid ZLTO

Johannes Straver, Landbouwbedrijf Straver

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plenaire afsluiting

17.10 Energieke terugkoppeling vanuit de parallelsessies met handvatten voor de uitvoering

18.00 Einde

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.