Kansen voor een gezonde en duurzame voedselomgeving vanuit het transitieperspectief

Begin

22-04-2021 om 15:00

Einde

22-04-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

 

Save the date | Kansen voor een gezonde en duurzame voedselomgeving vanuit het transitieperspectief

De belangstelling voor een duurzaam voedingspatroon en gezonde leefstijl neemt steeds meer toe. Een obesogene maatschappij, de COVID-19 pandemie en de alsmaar stijgende zorgkosten dragen bij aan deze verhoogde bewustwording. Toch blijft ons voedselaanbod prikkels geven richting ongezonde en onduurzaame voedselkeuzes. Uit meerdere onderzoeken, waaronder PBL en UU/WUR, blijkt dat een gezond en duurzaam eetpatroon alleen gerealiseerd kan worden als eerst de voedselomgeving stevig wordt aangepakt. Het is daarom de hoogste tijd om de omslag naar een toekomstbestendige voedselomgeving te maken. 

Samen versnellen
In het webinar van 22 april neemt de Transitiecoalitie Voedsel je mee in het versnellen van deze transitie aan de hand van de transitietheorie volgens New Foresight en Nyenrode Business Universiteit. We belichten de voedselomgeving en de daarbij horende uitdagingen. Wat zijn de behaalde successen en hoe kunnen werknemers en ondernemers dat toepassen in de praktijk zodat de gezonde en duurzame voedselkeuze de makkelijke keuze wordt? Verder lichten een aantal inspirerende gastsprekers toe wat er op beleidsniveau moet gebeuren om een gezonde en duurzame voedselomgeving te realiseren. 

Meld je alvast aan voor onze webinar op 22 april en denk mee!

Ik meld me aan!

Cookie-instellingen