Bourgondisch Brabants genieten op 50 meter hoogte

June 30, 2020

Eten en drinken op 50 m hoogte met een weids uitzicht. Het kan in het Smakenrad in ‘s-Hertogenbosch. Genieten in één van de 35 dichte gondels van het Reuzenrad. Met de Beste Brabantse Borrelplank en het Frietje Precies ondersteunt FoodUp Brabant dit unieke horecaconcept.

Smakenrad

Vanaf 1 juli gaat het Smakenrad draaien op de Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch. Twee maanden lang kunnen bezoekers op 50 meter hoogte genieten van schitterend uitzicht over onder andere de Bossche binnenstad en ons Provinciehuis onder genot van heerlijk eten en drinken.

Er komen speciale themadagen, zoals iedere dinsdag een Kinderlunch en Sushi-avond op de donderdagen. In het weekend worden onder meer ontbijt, brunches en high-tea’s aangeboden. Zo wordt het een echt uitje voor het hele gezin. De gondels worden aangepast en aangekleed om comfortabel en in stijl te genieten van eten en drinken. Reserveren voor het Smakenrad kan via www.smakenrad.nl.

FoodUp Brabant steunt dit verdraaid lekkere initiatief met de Beste Brabantse Borrelplank en het Frietje Precies. Twee nieuwe concepten, ontwikkeld voor en met Brabantse ondernemers, goed voor mens, dier en omgeving. Dat is Brabant op zijn best.

Frietje Precies

Bestel je een menu met frietjes? Dan geniet je wellicht van ons Frietje Precies. Een heerlijk frietje gemaakt van aardappel, bataat (zoete aardappel) en pastinaak. Verbouwd op een kleurrijke akker waar verschillende gewassen en bloemen elkaar in stroken afwisselen. Bodemvriendelijk en met grote precisie geteeld door gebruik te maken van robots, drones, sensoren en heel veel data. Friet eten en tegelijk de bodem verbeteren, natuurinclusief en grootschalig, goed voor bodem én boer. Dat is Frietje Precies, ontwikkeld door precisielandbouwer Jacob van den Borne en FoodUp Brabant. Kortom, friet waar de Brabantse boer, de Brabantse bodem en de Brabander zelf blij van worden.

Beste Brabantse Borrelplank

Ook de Beste Brabantse Borrelplank willen we serveren in het Smakenrad. Zodra bekend is wanneer en in welke vorm deze is te bestellen, lees je het op onze site. De Beste Brabantse Borrelplank is een bourgondische borrelplank boordevol heerlijke, plantaardige happen die gemaakt zijn in Brabant. Geniet onder andere van een bitterbal van oesterzwam, vegetarisch worstenbroodje of heerlijk falafelballetje. FoodUp Brabant heeft de Beste Brabantse Borrelplank ontwikkeld om het bewustzijn rondom de productie en consumptie van plantaardige eiwitten te vergroten. Hiermee dragen we bij aan het advies van De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur en van het Voedingscentrum dat de helft van het menselijk dieet plantaardig zou moeten zijn. 

Images

Cookie settings